була отримана вся необхідна дозвільна документація і було розроблено техніко-економічне обгрунтування
всі фінансові витрати на розробку проекту були оптимізовані
були зібрані всі вихідні дані для проектування
ви отримали оптимальний проект, в якому будуть враховані економічні, функціонально-технологічні та архітектурні особливості та вимоги
З огляду популярності закладів громадського харчування, проектування кафе і ресторанів є затребуваною послугою в наші дні. Довіряти подібні завдання краще кваліфікованим фахівцям, адже у проекті слід врахувати безліч нюансів. Це і прив'язка до місцевості з урахуванням інфраструктури та розміщення сусідніх будівель, і норми техніки безпеки та санітарні норми, економічні фактори. Також слід врахувати передбачуване максимальна кількість відвідувачів, розташування обладнання, дизайн і інші деталі. Проектування підприємств харчування вимагає глибокого вникнення у специфіку громадського харчування, знання основних принципів ведення ресторанного бізнесу.
При розробці проекту закладу громадського харчування приділяється увага таким факторам:
Почнемо, мабуть, з кінця, адже для заклади харчування прив'язка до місцевості надзвичайно важлива. Деколи проблеми при будівництві виникають у трьох випадках, коли ресторан або кафе планують відкрити в житловому будинку, чого не завжди раді його мешканці. Або ж майбутнє заклад розташований в історичному центрі міста і може псувати зовнішній вигляд. Подібні нюанси краще враховувати заздалегідь, складаючи проект кафе або ресторану.
Зазвичай замовники наполягають на тому, щоб приділити основну увагу залу, адже саме ця територія відкрита гостям майбутнього закладу. Тут важливо продумати розташування столиків, грамотно виконати проектування бару і стійки адміністратора. Однак не меншу увагу варто приділяти тому, що приховано від очей відвідувачів. Зокрема, кухня з розміщенням необхідного обладнання повинна відповідати існуючим нормам безпеки. Ще один ключовий момент, який важливо ретельно продумати – проектування вентиляції ресторану або кафе. Від цього безпосередньо залежатиме комфорт і персоналу, і гостей.
Зважаючи на популярність закладів громадського харчування, проектування кафе і ресторанів є затребуваною послугою в наші дні. Довіряти подібні завдання краще кваліфікованим фахівцям, адже в проекті слід врахувати безліч нюансів. Це і прив'язка до місцевості з урахуванням інфраструктури та розміщення сусідніх будівель, і норми техніки безпеки та санітарні норми, економічні фактори. Також слід врахувати передбачуване максимальну кількість відвідувачів, розташування обладнання, дизайн та інші деталі. Проектування підприємств харчування вимагає глибокого вникання в специфіку громадського харчування, знання основних принципів ведення ресторанного бізнесу.
При плануванні майбутнього закладу громадського харчування необхідна, по суті, розробка трьох проектів:
Інженерне проектування кафе і ресторанів включає в себе розробку архітектурного рішення і розташування комунікацій: електрики, вентиляції, водопостачання, опалення та інших. В технологічному проекті враховується специфіка використовуваного обладнання, його розміщення і схеми підключення до комунікацій, також до неї додається пояснювальна записка. І нарешті, завершальний етап – дизайнерське проектування ресторану або кафе. На даній стадії продумуються художні рішення для оформлення фасаду, матеріали і колірна гамма внутрішньої обробки. Замовнику видається 3D проект з повною візуалізацією майбутнього закладу.
Наша компанія пропонує грамотне і оперативне проектування кафе і ресторанів з урахуванням усіх побажань замовника.
Зателефонуйте нам